Шоколадний кекс з сирною начинкою

Шоколадний кекс з сирною начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

10 г желатину розчинити на водяній бані в 100 мл теплої води.

200 г розм’якшеного вершкового масла перетерти з 200 г цукру.

Додати 5 курячих яєць, гарненько перемішати виделкою.

Додати 7 чайних ложок какао, знову перемішати.

Просіяти борошно вищого сорту, частинами додати в тісто, помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто має вийде не дуже густе тісто.

Форму вистелити папером для випічки і змастити маслом (якщо форма силіконова, форму змащувати не потрібно). Вилити у форму тісто. Випікати кекс вже розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин на середньому рівні. Готовність пирога краще перевірити зубочисткою або сірником. Увіткнути зубочистку в середину пирога і вийняти. Якщо зубочистка суха – кекс готовий, якщо на неї прилипло тісто – продовжуйте піч ще.

Приготувати сирну начинку.
200 г сиру (в принципі жирність сиру може бути будь-який, у мене 9 %) перетерти з 150 г цукру і 200 г сметани. Додати попередньо замочений желатин, добре перемішати. Поставити крем в холодильник на 30 хвилин для загустіння.

Дістати спечений шоколадний кекс, остудити. Розрізати кекс по горизонталі на 2 частини. Нижню частину залишити в формі.

Викласти на нижню частину кексу сирний крем, який дістанемо з холодильника.

Накрити другим шоколадним коржем. Зверху змастити розтопленим на водяній бані шоколадом. Поставити зібраний шоколадний кекс з в холодильник на 3 – 4 години.

Шоколадний кекс з сирною начинкою готовий. Перед подачею на стіл дати кексу зігрітися до кімнатної температури. Подавати до столу. Приємного апетиту!