Цей чудовий зігріваючий напій чудово підійде для зимового сезону, а також сподобається тим, хто дуже любить гарячий шоколад, виготовлений за якимись оригінальними рецептами.
Інгредієнти
сухий чилі перець – два стручки | |
тростинний цукор – пісок- 4 ст. ложки з гіркою | |
порошкове какао – 4 ст. ложки | |
молоко жирне – 500 мл |
Шоколадний напій з пекучим перцем особливо гарний у зимовий час, для зігрівання та бадьорості духу. Отже, для приготування зимового шоколадного напою з пекучим перцем знадобляться такі компоненти як: сушений перець чилі, тростинний цукор-пісок, порошкове какао і молоко.
Покроковий рецепт
Спочатку в глибоку сковорідку, попередньо ідеально очищену, насипати цукровий пісок, а також порошкове какао, потім обидва компоненти всуху обсмажувати при частому помішуванні.
Можна обійтися і без процесу смаження, але при тепловій обробці какао віддасть більше аромату, а це означає, що напій вийде дуже ароматним і насиченим. Через три хвилини в сковорідку можна додати і жирне молоко в достатній кількості, лопаткою перемішати і перевірити, чи не залишилося сухих грудок, потім викласти туди ж сушені стручки перцю чилі, продовжити процес прогрівання на тихому вогні.
Як тільки суміш буде доведена до кипіння і стане дуже густою, процідити її і розлити приготовлений гарячий шоколадний напій по порційним чашках.