Спочатку в глибоку сковорідку, попередньо ідеально очищену, насипати цукровий пісок, а також порошкове какао, потім обидва компоненти всуху обсмажувати при частому помішуванні.
Можна обійтися і без процесу смаження, але при тепловій обробці какао віддасть більше аромату, а це означає, що напій вийде дуже ароматним і насиченим. Через три хвилини в сковорідку можна додати і жирне молоко в достатній кількості, лопаткою перемішати і перевірити, чи не залишилося сухих грудок, потім викласти туди ж сушені стручки перцю чилі, продовжити процес прогрівання на тихому вогні.
Як тільки суміш буде доведена до кипіння і стане дуже густою, процідити її і розлити приготовлений гарячий шоколадний напій по порційним чашках.