Яблука в жовтій карамелі і шоколадною крихтою

Яблука в жовтій карамелі і шоколадною крихтою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінальний спосіб оформити звичайне яблуко різноманітить ваш раціон. Півгодини часу, трохи вправності і фантазія – ось що потрібно для цього ласощі.

Інгредієнти

яблука – 4
цукор – 2 склянки
вода – 0,5 склянки
барвник харчовий – щіпка барвник можна взяти іншого кольору, а можна і без нього.
китайські палички – 4 штуки
шоколад – 0,5 стандартної плитки можна замінити кондитерської посипкою.

Як приготувати Яблука в жовтій карамелі і шоколадною крихтою

Моя дочка як і багато дітей любить яблука в карамелі. У нашому місті таке ласощі – велика рідкість. Тому я вирішила освоїти приготування цієї страви. Для приготування цього десерту не потрібно великих витрат часу і грошей недорого. Заздалегідь треба подбати про наявність цукру, шоколаду, яблук і паличок, на які ці самі яблука будемо насаджувати.

Покроковий рецепт

Першим етапом підготуємо яблука: помити, видалити плодоніжку і надягти на паличку.

Шоколад тремо на крупній тертці. Пересипаємо в невелику тарілочку.

Готуємо карамель. Цукор висипаємо в невелику каструльку або сотейник. Додаємо воду і харчовий барвник. Ставимо на середній вогонь. Помішуємо до повного розчинення.


Коли карамельна суміш готова, опускаємо в неї яблука. Намагаємося рівномірно розподілити карамельну глазур.

Поки глазур не зовсім затверділа, занурюємо в стружки шоколаду і ставимо остигати. Я поквапилася і цукор розчинився не до кінця, вийшла цукрова глазур, але не менш смачно.