Шоколадний пиріг з карамеллю

Шоколадний пиріг з карамеллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 350 ° F за фаренгейтом або 170 ° за Цельсієм.

Приготувати тісто. У великій мисці, згідно інструкції на упаковці, замісити тісто, додавши трохи горішків. Додати в тісто 2 / 3 банки згущеного молока і 200 г розм’якшеного вершкового масла (масло, як я вже писав можна замінити на маргарин). Гарненько перемішати столовою ложкою. Виходить густе тісто. 2/3 тіста розкласти на деко для випічки (у мене деко з високими бортиками розміром 30 х 20 см). Якщо деко залізний, раджу вистелити його пекарської папером. Або взагалі використовувати силіконову форму. Силіконові форми ми нічим не змащуємо. Випікати пиріг з згущеним молоком протягом 15 хвилин в розігрітій духовці.

Продовжуємо готувати… 300 г карамелі змішати з рештою згущеним молоком (1/ 3 частина) в маленькій каструльці. Поставити суміш нудитися на повільному вогні, постійно помішуючи ложкою, щоб не пригоріло.

Дістати деко з пирогом і на вже остигле випечене тісто по всій площі посипати шматочки шоколаду (у мене готовий конфітюр, але ви можете взяти звичайну шоколадку і довільно нарізати її на маленькі шматочки).

Залити карамельної сумішшю шоколад.

Тісто шматками, за допомогою чайної ложки, розкласти зверху.Тісто шматками, за допомогою чайної ложки, розкласти зверху (при випічці воно само трохи розповзеться).

Випікати пиріг з шоколадом і карамеллю в духовці від 25 до 30 хвилин (або до готовності). Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою.

Дати пирогу охолонути у формі. Потім перекласти шоколадний пиріг на красиве блюдо. Подавати до столу, попередньо нарізавши на шматочки. Приємного апетиту!