Шоколадно-вишневий пиріг – солодкий і смачний десерт на швидку руку!
Інгредієнти
Борошно – 140 г | |
Цукор – 210 г | |
Вишня – 100 г | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Сіль – щіпка | |
Яйця – 3 шт. | |
Какао – 10 г |
Шоколадний пиріг з вишнею – просте і смачне блюдо з мінімуму інгредієнтів. Десерт виходить пишним, смачним і неймовірно апетитною. Ідеальний варіант до ароматного ранкової кави! Готується пиріг легко і дуже швидко. За бажанням, в десерт можна додавати ром, коньяк або шоколадний лікер.
Покроковий рецепт
Ретельно збити яйця з цукром в міцну бежеву піну.
Всипати розпушувач з борошном, просіяні тричі, додати ваніль за смаком, а також – просіяне какао.
Злити сироп з консервованої вишні і ягоди відкинути на друшляк. Якщо ж ягоди свіжі, потрібно обваляти вишню в крохмалі – кукурудзяному або картопляному. Змастити форму для випічки вершковим маслом, всипати вишню.
Залити вишню тестом, трохи потрясти. Відправити десерт в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до сухої дерев’яної шпажки – не менше, ніж 35 хвилин.
Подавати нарізані на шматочки пиріг до чаю або кави, полив шоколадним мусом або згущеним молоком. Приємного апетиту!