Шоколадний пиріг

Шоколадний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколадний пиріг з простих інгредієнтів, за смаком нагадує всіма улюблену шоколадну ковбаску з дитинства.

Покроковий рецепт

Беремо звичайне галетне печиво, какао порошок, згущене молоко, молочний шоколад, вершкове масло, молоко і цукор.

Розминаємо печиво як можна дрібніше в тарілці з глибоким дном.


Додаємо масло, згущене молоко, цукор, какао і молоко. Шоколад тремо на дрібній тертці і додаємо половину від отриманої жмені. Ретельно перемішуємо до утворення густої маси. Розрівнюємо.

Застеляємо деко пергаментним папером, і перевертаємо на нього нашу тарілку, трохи стукаємо по ній, і “тісто” відділяється, утворюючи гірку. Рівняємо, і засипаємо зверху тертим шоколадом. Не сильно розігріваємо духовку, приблизно до 100 – 120 °C і відправляємо туди наш пиріг на 15-20 хвилин.

Як тільки шоколад нагорі розтанув – можна виймати і подавати до столу. Пиріг відмінно поєднується з чаєм або кавою, а особливо – з молоком. Приємного апетиту !