Чудовий ніжний шоколадний пудинг з шматочками бананів…м-мм… мрія будь-якого ласуни! У цьому рецепті можна використовувати будь-які свіжі ягоди, горішки або печиво.
Покроковий рецепт
100 г темного шоколаду поламати руками на дрібні шматочки, викласти в сотейник, залити 900 мл молока (жирністю 3,2%). Поставити сотейник на слабкий вогонь і нагрівати до тих пір, поки шоколад не розчиниться (але не кип’ятити!). Маса повинна стати однорідною.
В окремо глибокій мисці за допомогою віночка або вилочки змішати курячі жовтки, цукор і кукурудзяний крохмаль.
Потім в жовткову масу влити раніше приготовлену молочно-шоколадну суміш. Знову все перелити в сотейник. На невеликому вогні нагрівайте суміш, поки не загусне.
Потім зняти сотейник з вогню, додати ваніль, перемішати і відкласти в сторону.
Банан очистити і нарізати не товстими кільцями, примірної товщиною 5 мм
Взяти гарну чашу, викласти на дно чаші кілька ложок шоколадної маси, потім викласти шар бананів. Повторити шари. Прибрати десерт в холодильник на 3 години, а краще на всю ніч.
Перед подачею прикрасити шоколадний десерт збитими вершками та шоколадною стружкою. Подавати до столу . Приємного апетиту!