Ніжний смак тортика додасть будь-якого чаювання особливий настрій, настрій радості, тепла і затишку.
Інгредієнти
Для бісквіта: | |
Мигдальна борошно або горішки мигдалю – 200 гр | |
Борошно пшеничне – 200 гр | |
Какао – 4 ст. ложки | |
Цукор – 150 гр | |
Ванільний цукор – 1 пакетик | |
Цукрова пудра – 100 гр | |
Яйце С0 – 8 шт | |
Для крему: | |
Сир маскарпоне – 500 гр | |
Яйце С0 – 2 шт | |
Цукрова пудра – 150-200 гр | |
Цукор – 150-200 гр | |
Для джему – : | |
Заморожена малина – 300 гр | |
Цукор – 150 гр | |
Желатин – 20 гр | |
Вода – 70 мл або 0.5 склянки | |
Для просочення: | |
Малиновий джем – 1/4 склянки | |
Вода – 200 мл |
Малиновий джем чудово поєднується з шоколадним бісквітом з мигдалю. А завдяки повітряному крему, кожен шматочок тане в роті.
Покроковий рецепт
Після підготовки всіх необхідних інгредієнтів, приступаємо до приготування бісквіта. Для цього 2 яйця розділимо на жовтки і білки. В окремій ємності змішуємо 50 гр цукрової пудри, 100 г мигдальної муки (приготувати її можна самостійно, докладний опис в профілі в рецепті торта Осіннє натхнення), 2 цілих яйця, 2 жовтки. Білки нам знадобляться пізніше.
Змішуємо міксером до утворення пишної і однорідної маси.
Потім збиваємо білки з цукром (75 гр) до м’яких пік, не менше 10 хвилин. Консистенція залишається в мисці, навіть якщо її перевернути.
Третю частину білка відправляємо до горіховою масою.
Потім просіяне борошно (100 гр), змішуємо з какао (2 ст. ложки). І додаємо в тісто.
Акуратно перемішуємо силіконової лопаткою.
До тесту додаємо білки, що залишилися, і знову перемішуємо знизу вгору.
Виливаємо тісто у форму (на фото діаметр форми 16). Випікаємо 30 – 40 хвилин (в залежності від потужності духовки) при температурі 175 градусів.
Готовий бісквіт охолодити і якщо є можливість даємо йому відлежатися в холодильнику хоча б 5 годин. Щоб бісквіт залишався м’яким, його необхідно обернути харчовою плівкою або упакувати в целофановый пакет. Теж саме робимо ще раз, для випічки другого бісквіта. З двох бісквітів вийде 6 тонких коржів.
Приступаємо до приготування джему. Желатин заливаємо водою кімнатної температури, залишаємо на 30 хвилин до набухання.
Заморожені ягоди малини засипаємо цукром і ставимо на вогонь, помішуючи. Варимо 1 годину.
Перетираємо через сито. Отримав від сиропу залишаємо 40 мл, решта розігріваємо на водяній бані.
Желатинову масу розігріваємо на середньому вогні до появи бульбашок. Потім з’єднуємо з малиновим сиропом, остуджуємо і відправляємо в холодильник до загустіння.
Приготування сиропу. 40 мл малинового сиропу розбавляємо водою до 200 мл Сироп повинен вийде солодкий, при необхідності додаємо цукор. Прибираємо в холодильник. Приготування крему. Поділяємо окремо білки і жовтки збиваємо міксером зі 100 грамами цукру.
До 1/4 частини сиру маскарпоне (в даному рецепті використовувався як на фото), додаємо цукрову пудру, збиті яєчні білки і жовтки. На фото приготування крему в два етапи, по цьому кількість інгредієнтів в половину менше.
Змішуємо міксером до пишного крему.
Збираємо торт. Бісквіти ріжемо на 6 коржів.
У міру викладання один на одного просочуємо їх сиропом. Спочатку перший нижній корж.
Потім, за допомогою кондитерського мішка або ложки покриваємо перший корж кремом.
Робимо так само ще з двома коржами. На четвертий і п’ятий після тонкого шару крему викладаємо шматочками малинове желе. Потім додаємо трохи крем.
Після того, як всі верстви промазані кремом, прибираємо в холодильник, через 5 годин можна прикрашати. Приємного апетиту!