Надзвичайно красивий шоколадний, в міру солодкий торт з солодкими кокосово-сирними кульками всередині. Секрет отримання такого темного бісквіту читайте нижче.
Інгредієнти
Сирні кульки: | |
Сир – 300 г | |
Жовток курячий – 3 шт. | |
Цукор – 70 г | |
Кокосова стружка – 50 г | |
Крохмаль – 3 столові ложки без гірки | |
Шоколадне тісто: | |
Курячий білок – 5 шт. | |
Жовток курячий – 5 шт. | |
Цукор – 50 +50 м (для білків і жовтків) | |
Шоколад – 50 г | |
Вершки – 2 столові ложки | |
Крохмаль – 2 столові ложки | |
Борошно – 2 столові ложки | |
Какао – 3-4 столові ложки | |
Сіль – щіпка | |
Сода – на кінчику ножа | |
Ванілін – 5 г | |
Італійська Меренга: | |
Цукор – 200 г | |
Вода – 50 мл | |
Лимонний сік – 1 чайна ложка | |
Курячий білок – 3 шт. |
Дуже красивий шоколадний, в міру солодкий торт з солодкими кокосово-сирними кульками. Якщо ви хочете досягти саме такого темно-коричневого кольору торта, не додавайте розпушувач, а використовуйте саме соду. Під час змішування соди і какао відбувається реакція, і колір після випічки торта вийде насичено темний.
Покроковий рецепт
Приготувати сирні кульки:
Всі інгредієнти для сирних кульок (сир, курячий жовток, цукор, кокосова стружка і крохмаль) змішати в одній чаші, перемішати до однорідної маси. (Поки білки прибрати в холодильник, вони у нас підуть для приготування меренги).
Сформувати кульки (легше це робити мокрими руками). Красиво викласти сирні кульки в форму для випічки торта. Відкласти поки в сторону.
Приготувати шоколадне тісто.
Взяти 5 курячих яєць, білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з 50 г цукру і ваніліном до білого кольору.
Шоколад розтопити на водяній бані з невеликим додаванням вершків (1-2 столові ложки). Додати рідкий шоколад в жовтки, відразу гарненько перемішати.
П’ять білків збити з 50 г цукру до стійких піків. Акуратно змішати білкову масу з жовтково-шоколадною.
Додати в цю суміш просіяне борошно (краще по трохи, частинами), какао, соду і сіль. Тісто бісквітне, тому його заважають акуратно, щоб білки не осіли.
випікати близько 30-40 хвилин
Викласти тісто у форму з роз’ємними бортами прямо на сирні кульки (у мене діаметр форми 26 см). Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин на середньому рівні. (Якщо пиріг почне горіти накрийте його зверху листом пекарської папери).
Приготувати італійську меренгу.
Зварити сироп з цукру і води. Дати покипіти 5 хвилин.
Поки вариться сироп, збити білки до піків. Продовжуючи збивати білки тонкою цівкою влити гарячий сироп (вливати потрібно акуратно, не потрапляючи на віночки міксера. В іншому випадку, ваша кухня буде забризкане сиропом). Додати лимонний сік (можна замінити на дрібку лимонної кислоти), ще трохи збити, готово!
запікати 5 – 7 хвилин
Меренгу перекласти в кондитерський мішок і прикрасити торт (можна на гарячий торт). Відправити шоколадний торт в розігріту до 140С градусів духовку ще на 5 – 7 хвилин.
Шоколадний торт з сирними кульками і меренгою в розрізі. Приємного апетиту!