Шоколадний трюфельний торт з арахісової пастою, без випічки

Шоколадний трюфельний торт з арахісової пастою, без випічки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Виходить гарний, соковитий, смачний десерт у вигляді шоколадно-трюфельного торта!

Інгредієнти

Для основи:
Печиво цукрове – приблизно 250-300 гр
Масло вершкове – 100 г
Шар шоколадного трюфелі:
шоколад темний – 180 г
вершки жирні, більше 30% – 2/3 склянки
Арахісовий мус
шоколад білий – 180 г
вершкове масло арахісове масло – 220 г
ваніль – 1/2 чайної ложки
вершки жирні, більше 30% – 1 стакан
Для прикраси торта:
вершки жирні, більше 30% – 1 1/2 чашки
шоколад темний – 2-3 столові ложки, тертого

Як приготувати Шоколадний трюфельний торт з арахісової пастою, без випічки

Що головне в страві? Швидке приготування, запаморочливий смак, незвичайне застосування звичних продуктів. Дійсно, сьогодні господині в першу чергу звертають увагу на доступність і швидкість приготування страви.

Прикладом такого ласощі по праву може називатися торт без випічки (!) «Шоколадний трюфель». У ньому поєдналося все: простота виконання, оксамитовий смак шоколаду і арахісу, а також оригінальність «складання» десерту.

Покроковий рецепт

Сам процес приготування дуже простий:
1. Подрібнити все печиво до стану крихти (але не борошна), невеликі шматочки допустимі.

2. Вершкове масло витягнути з холодильника, щоб воно размягчилось.

3. Змішати підготовлене масло і подрібнене печиво (далі – тісто).

4. Форму застелити харчовою плівкою, на яку викласти тісто і додати йому форму (це основа майбутнього торта).

5. Щоб зробити трюфельний шар, покладіть шоколад у велику миску. Поставте миску на водяну баню і на середньому вогні розтопіть шоколад. Нагрівайте до тих пір, поки він не почне пузиритися.

6. Налийте в шоколад вершки і дайте постояти хвилинку, потім постійно помішуючи, перемішайте, утворивши однорідну масу. Приберіть суміш в морозильник на 30 хвилин, щоб вона трохи «схопилася».

7 . Для наступного шару розтопіть шоколад. Змішайте шоколад, арахісове масло, ваніль, 1/2 склянки вершків разом. Постійно перемішуйте, поки суміш повністю не стане однорідною. Дайте охолонути повністю.

8. Візьміть залишилися холодні вершки, перелийте в миску вашого електричного міксера і збийте до тих пір, поки не сформуються жорсткі піки. Потім за допомогою шпателя акуратно перекладіть вершки в арахісову суміш (приготовлену раніше).

9. Розкладіть шар збитих вершків з арахісом і шоколадом рівномірно по шару трюфеля. Приберіть торт в холодильник.

10. Прямо перед подачею, збийте ще 1 1/2 чашки вершків і покрийте торт зверху. Прикрасити торт можна тертим шоколадом. Подавайте до столу!