Шоколадно-мятний торт з бісквітного тіста

Шоколадно-мятний торт з бісквітного тіста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколадно-м’ятний торт – це незвичайне поєднання смаків. Торт виходить ніжний і ароматний. Це прекрасне частування до будь-якого чаювання.

Покроковий рецепт

Тісто для бісквіту

Приготуємо коржі. Відділити білки від жовтків. Білки поки приберемо в бік. До жовтків додаємо цукор і збиваємо міксером до піни. Збити необхідну консистенцію вийде тільки міксером. Можна звичайно віночком, але це дуже трудомістко.

В отриману суміш додаємо борошно, крохмаль, сіль, розпушувач тіста і гарячу воду. Вода повинна бути тільки що вскипевшая, тобто окріп. Все добре збиваємо. Прибираємо в бік.

Тепер збиваємо білки до утворення пік.


Переливаємо білки до тесту. Акуратно вмішуємо їх ложкою тісто до однорідності.

Форму для випікання, я використовую деко застеляємо пергаментом і виливаємо половину отриманого тесту. Ставимо в попередньо розігріту духовку. Випікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів. Але краще перевіряти готовність бісквіта. Так як час приготування залежить і від потужності духовки і від товщини бісквіта. Перевіряти можна звичайної зубочисткою. Якщо корж готовий вона буде сухою, без прилиплих шматків тіста.

У тісто додаємо какао, добре перемішуємо.

Дістаємо готовий світлий бісквіт з духовки. Отлепляем корж від паперу. Знову форму застеляємо пергаментом. Виливаємо тісто. Випікаємо за тією ж схемою.

Глазур

Готуємо глазур. Змішуємо цукор, какао і молоко. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи.

Як тільки з’являться бульбашки в глазурі, вимикаємо вогонь і додаємо вершкове масло. В гарячій глазурі воно само розтане.

Готуємо сметанний крем. Рецепт дуже простий. Збиваємо сметану з цукром до однорідності. Крем готовий.




Збираємо наш торт. Просочуємо світлий бісквіт сиропом. Я використовую сироп з м’яти. Змащуємо глазур’ю. Частина глазурі залишимо, вона нам знадобиться. Зверху кладемо темний бісквіт, так само його просочуємо. Змащуємо сметанним кремом.

Так як у нас великі коржі, розрізаю їх навпіл. Накладаю одну половину на іншу.

Зверху заливаю глазур’ю. Прикрашаю листком м’яти. Він надає аромат торту. Відправляємо в холодильник на годину для просочення. Торт готовий. Приємного апетиту!