Штрудель

Штрудель – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готувати десерт не так вже й складно, як здається на перший погляд. Все що нам потрібно, це правильно розкачати тісто Філо(витяжний тісто), яке складається з самих елементарних продуктів, вони завжди є в наших запасах.

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищого сорту – 300 г На лід ще близько 100 р.
Вода – 120 мл
Яйщо – 1 шт.
Рафінована рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль – 1 г
Яблука – 800 г Вага не очищених яблук
Цукор – 150 г
Ізюм – 100 г
Кориця – 1 ст. л.
Сухарі панірувальні – 60 г
Масло вершкове – 20 г
Цукрова пудра – 2 ст. л. Для подачі

Як приготувати Штрудель

Відень – краса, розкіш і історія якої не можна не захопитися. Віденські бали, опера ось що нам згадається при згадці цього міста, і звичайно ж Штрудель, самий відомий і популярний десерт Австрії!

Покроковий рецепт

На приготування двох рулетів, довжиною приблизно 50 сантиметрів кожен, нам знадобиться:

Займемося витяжним тестом, для цього змішаємо просіяне борошно, сіль, рослинне масло, яйця і воду.
Замісимо тісто протягом 7-10 хвилин, яке буде дуже м’яким – «живим», змастимо його рослинним маслом, залишимо відпочивати на 30 хвилин.

А самі займемося начинкою, попередньо підготовлений родзинки, гарненько отожмем, очистимо й наріжемо кубиками яблука, у мене були сорти Семеренко, сбрызну їх соком лимона (не обов’язково), щоб не окислювалися. Приправимо цукром і корицею.


Стіл потрібно підсипати мукою, досить товстим шаром. Розділимо грудку готового тіста на дві рівні частини, і почнемо розгортати, спочатку на столі, а потім будемо розтягувати на руках, стискаємо руки в кулаки і прокрутимо на них кілька разів пласт тіста, воно дуже податливе, головне не перестаратися і не наробити дірок. Тісто має світитися, через нього повинен бити видно візерунок, для наочності я підклала серветку.

Далі робимо підкладку з сухарів і викладемо на неї начинку, а вільну частину пласта змастимо розтопленим вершковим маслом. Почніть акуратно згортати тісто нещільним рулетиком, закриваючи з країв яблука.

випікати 25-35 хвилин

Акуратно, на велике деко, перекладемо наші Віденські Штруделя, вистеліть його пекарської папером.
Духовка повинна бути нагріта до 190°С, випікаємо десь 25 – 35 хвилин.

Готово, присипте цукровою пудрою і поставте чайник!