На приготування двох рулетів, довжиною приблизно 50 сантиметрів кожен, нам знадобиться:
Займемося витяжним тестом, для цього змішаємо просіяне борошно, сіль, рослинне масло, яйця і воду.
Замісимо тісто протягом 7-10 хвилин, яке буде дуже м’яким – «живим», змастимо його рослинним маслом, залишимо відпочивати на 30 хвилин.
А самі займемося начинкою, попередньо підготовлений родзинки, гарненько отожмем, очистимо й наріжемо кубиками яблука, у мене були сорти Семеренко, сбрызну їх соком лимона (не обов’язково), щоб не окислювалися. Приправимо цукром і корицею.
Стіл потрібно підсипати мукою, досить товстим шаром. Розділимо грудку готового тіста на дві рівні частини, і почнемо розгортати, спочатку на столі, а потім будемо розтягувати на руках, стискаємо руки в кулаки і прокрутимо на них кілька разів пласт тіста, воно дуже податливе, головне не перестаратися і не наробити дірок. Тісто має світитися, через нього повинен бити видно візерунок, для наочності я підклала серветку.
Далі робимо підкладку з сухарів і викладемо на неї начинку, а вільну частину пласта змастимо розтопленим вершковим маслом. Почніть акуратно згортати тісто нещільним рулетиком, закриваючи з країв яблука.
випікати 25-35 хвилин
Акуратно, на велике деко, перекладемо наші Віденські Штруделя, вистеліть його пекарської папером.
Духовка повинна бути нагріта до 190°С, випікаємо десь 25 – 35 хвилин.
Готово, присипте цукровою пудрою і поставте чайник!