Холодна окрошка – прекрасний варіант на зміну гарячого супу в жаркий обідній час!
Інгредієнти
Картопля відварна – 5 шт. | |
Огірки свіжі – 1-2 шт. в залежності від розміру | |
Редис – 400 г | |
Ковбаса варненая – 300 г | |
Яйця варені – 5 шт. | |
Цибуля зелена – 1 пучок | |
Кріп свіжий – 1 невеликий пучок | |
Вода мінеральна або квас – 1,5 л | |
Сіль – за смаком |
Всіма улюблене літнє блюдо – окрошка. Вона прекрасна, адже в жарку погоду зовсім не хочеться їсти. Цю окрошку можна вживати з квасом або з мінеральною водою. Урізноманітнити смак можна сметаною або майонезом.
Покроковий рецепт
Картоплю відварити, почистити, натерти на дрібній тертці. Редис промити і натерти на тертці. Огірки дрібно порізати кубиками. Все закинути у велику чашу.
Яйця відварити, почистити, дрібно порізати. Варену ковбасу порізати дрібними кубиками. Зелень добре промити і дрібненько порізати. Додати до вже порізаним овочів. Гарненько перемішати.
Окрошку порційно викласти в тарілки і залити квасом або мінеральною водою. За смаком посолити і додати сметану або майонез. Приємного апетиту!