Ви ретельно стежите за правильністю свого харчування? Тоді рецепт бутербродів з анчоусами спеціально для вас!
Інгредієнти
Солоні анчоуси – 10 шт | |
Хліб житній – 2 шматочки | |
Сир плавлений – 20 гр | |
Огірок свіжий – 1 шт | |
Яйце варене – 1 шт | |
Зелень петрушки – кілька гілочок |
Ми звикли думати, що бутерброди це «сухом’ятка» і «некорисно». Розвіємо цей міф. Бутерброди можуть бути прекрасним корисним перекусом замість калорійного печива або шоколадних батончиків, і навіть повноцінним пізньою вечерею для людей, що стежать за своєю вагою.
Анчоус-маленька рибка, володіє великою харчовою цінністю. В її складі багато вітамінів (А, К, Д, Е), антиоксиданти, ненасичені жирні кислоти, фосфор, кальцій, йод і інші, важливі для організму людини елементів. Крім усього іншого, слабосоленые анчоуси дуже гарні на смак і використовуються в приготуванні салатів, паштетів і навіть піци. У поєднанні з яйцем і житнім хлібом, ми отримаємо закуску, яка дасть енергію і легко засвоїться. Про швидкості і легкості приготування і говорити не доводиться.
Покроковий рецепт
Приготуємо необхідні інгредієнти. Яйце можна попередньо відварити або ж зробити це в процесі приготування філе анчоуса.
Чистимо рибку і відокремлюємо філе від серединної кісточки.
Свіжий огірок нарізаємо на тонкі скибочки. Для цього можна використовувати овощечистку.
Ріжемо варене яйце на скибочки товщиною в 4-5 мм.
Намазуємо плавлений сир на шматочки хліба. У мене хліб житній, з журавлиною, насінням соняшнику і гарбуза. Сир я зазвичай беру з нейтральним смаком. Зверху викладаємо скибочки огірка, потім філе і шматочок вареного яйця. Бутерброди з анчоусами готові. Можна їх прикрасити по своєму смаку і буде зовсім не соромно пригостити гостей цієї невигадливої, але апетитною і корисною закускою.