Запечена риба з рисом та овочами

Запечена риба з рисом і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий спосіб насолодитися соковитою, ідеальної приготовленої рибою! Рибу запаковують у фольгу разом з кабачками, помідорами і часником і запікають. А подають її з запеченим ароматним рисом.

Інгредієнти

Для основного:
філе рибне – 600 г
сіль – за смаком
часник – 2 зубчики
сушеного орегано – 1/2 чайної ложки
червоний перець, пластівці – за смаком
цукіні (або кабачки) нарізані – 2 середніх
помідори – 2 середніх
свіжого базиліка – 4 столові ложки нарізаного
сир пармезан (необов’язково) – 4 чайних ложки
Для гарніру:
дрібного цибулі, дрібно нарізаного – 1/2 пучка
оливкової олії – 1/2 їдальні ложки
свіжий базилік – 2 їдальні ложки
рис – 1 чашка
сіль – на смак
лимонний сік і лимон – 1/4 соку + лимон для подачі

Як приготувати Запечена риба з рисом та овочами

Цей рецепт вам сподобається, навіть якщо ви невеликий шанувальник риби. В даному випадку прекрасно підходить риба: тріска, пікша, телапия, минтай. Ви також можете замінити сушений базилік замість свіжого. Просто додайте висушений базилік, перш ніж запікати рис і рибу. Насолоджуйтесь!

Покроковий рецепт

Перший крок – це варіння рису до напівготовності. Промиємо рис і відправимо його в каструлю. Варимо до напівготовності у злегка підсоленій воді.

Тим часом підготуємо шматочки фольги, так, щоб вмістилася рибка з овочами та рисом.

Потім дрібно нашинкуем гуртками цукіні. Поріжемо зелень і томати. Часник дрібно порубаємо. Цукіні (або кабачок) можна одразу викласти шаром на фольгу.

Рибне філе, поперчити, посолити зверху викласти на нього рубаний часник, прянощі і зелень. Риба вийде дуже соковитою і ароматною! Укласти рибу на цукіні (кабачки), зверху викласти помідори і зелень.

Напівготовий рис змішуємо з порізаним дрібненько цибулею, зеленню, солимо, додаємо трохи лимонного соку та олії, перемішуємо. Поруч з рибою на фольгу викладаємо рис.

Фольгу звертаємо конвертиком, ретельно загортаючи його краю.
Викладаємо конвертики на деко і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.

Лосось і рис дуже виграшний дует. Рибу ми похвалили, тепер черга рису. Ця крупа допомагає виводити шлаки і зайву рідину. Тому наша страва є корисним в квадраті.

Отже, акуратно відкриваємо пакети, пари дуже гарячі. Подавайте запечену рибу у фользі або ж викладіть на тарілку. Посипте блюдо базиліком і тертим пармезаном і насолоджуйтеся! Приємного апетиту.