Інгредієнти
Вода – 3 склянки | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки | |
Часник – 6 зубчиків | |
Гірчиця – 1/2 столової ложки насіння гірчиці | |
Кріп – 50 г кропу | |
Винний оцет – 100-130 мл | |
Сіль – 100-130 мл білого винного оцту (за смаком) 3 ст. л. крупної солі | |
Перець чилі – кілька штук перцю чилі (за бажанням і смаку) |
Чудовий маринад для огірків. Огірки виходять хрусткими, а часниковим запах – це чарівно! Ви можете додати прянощі по своєму смаку. Готові огірки будуть вже через 2 дні.
Покроковий рецепт
Огірки нарізати клинами і заповнити підготовлені стерилізовані банки (кришки теж повинні бути стерилізовані).
У кожну банку додати цибулю, часник, гірчицю, кріп. У велику каструлю або миску налийте гарячу кип’ячену воду, додайте оцет і сіль, перемішайте (сіль повинна розчинитися). Остудіть рідину до кімнатної температури.
Потім цією рідиною залийте заповнені банки з огірками і прянощами. Закрийте кришкою. Зберігайте огірки в холодильнику. Черга 2-3 дня їх вже можна їсти. Взагалі цей засолення дозволяє зберігати огірки в холодильнику протягом року. Але на собі я не пробувала, вага з’їдалося за тиждень :-). Дуже вже смачні. Приємного апетиту!