Солоні, хрусткі огірки по-селянськи

Простий рецепт, смачно і корисно,без оцту. Огірки завжди хрусткі як з бочки.

Інгредієнти

Огірки – 1,5 кг
Сіль – 1 ст можна трохи менше склянки
Листя хрону,чорної смородини – за смаком
Парасолька кропу – 1 шт
часник – 1 зубчик
лавровий лист, гвоздика.перець горошком – за смаком
гірчиця суха ( порошок) – 1 ст. ложка
вода – 1,5 л

Як приготувати Солоні, хрусткі огірки по-селянськи

Один з моїх улюблених рецептів,просто,смачно і корисно.Роблю кожен рік вже багато років. Огірки зберігаються в будь-якому місці,виходять хрусткими і по смаку як бочкові. Інгредієнти дані на 3-х літрову банку.

Покроковий рецепт

Огірки ретельно миємо. Краще щіточкою.

Зелень миємо, приготуємо спеції.

1.5 літра води закип’ятимо зі склянкою солі. Остудити.


Огірки, зелень, спеції, часник укладаємо в банку.

Заливаємо банку з огірками охолодженим розсолом і залишаємо на 2 дні.

Через два дні зливаємо розсіл, заливаємо огірки холодною кип’яченою водою і додаємо 1 столову ложку сухої гірчиці. Закрити капроновою кришкою, зберігати можна в будь-якому місці.

Дивіться також:  Мариновані огірки (на зиму)