Огірки мариновані (за мотивами болгарських)

Огірки мариновані (за мотивами болгарських) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Огірочки, мариновані за мотивами болгарських – пікантні та хрусткі!

Інгредієнти

огірки – 2 кг
вода – 1450 м
сіль – 80 г
цукор – 180 г
оцет столовий – 300 г
оцтова есенція – 0,5 столової ложки
чилі мелений – 1 щіпка
кмин – 1 щіпка
коріандр – 1 щіпка
перець-горошок – 5 шт.
кріп – невеликий пучок

Як приготувати Огірки мариновані (за мотивами болгарських)

Всім нам добре відомі легендарні огірочки “по-болгарськи”. Але в оригінальному рецепті завжди використовуються лише дуже дрібні огірки, які не завжди вдається зібрати або купити. Пропоную варіант маринування за мотивами болгарської, але більш великих огірків. Виходить теж дуже смачно, хрусткі огірочки, з приємною солодкістю і кислинкою.

Покроковий рецепт

Огірки краще вибрати середнього розміру, свіжі, щільні і хрусткі. Це важливо, інакше є ризик отримати на виході м’які огірки.
Залити огірки холодною водою і дати постояти 30-40 хвилин. Потім добре помити, видаляючи всі можливі забруднення. Кінчики не зрізати.

Далі необхідно приготувати маринад: змішати воду, цукор і сіль. Довести до кипіння і влити оцет і есенцію.

Потім помістити огірки в киплячий маринад і варити приблизно 10 хвилин. Огірки повинні поміняти колір і стати жовтуватими.

В стерилізовані банки розкласти спеції і добре вимиту зелень кропу. Зелень можна не класти, якщо її немає в наявності або по смаковим уподобанням.

Гарячі огірки відразу розкласти по банках.

Залити гарячим маринадом (не знімати з плити). Закрити банки кришками і перевернути. Дати охолонути при кімнатній температурі і відразу прибрати в холодильник.
Через два тижні огірки будуть готові до вживання. Але можуть зберігатися дуже довго в холодильнику.
Прекрасно підходять для приготування салатів і закусок, не гірше, ніж солоні або мариновані звичайним способом.