Огірки краще вибрати середнього розміру, свіжі, щільні і хрусткі. Це важливо, інакше є ризик отримати на виході м’які огірки.
Залити огірки холодною водою і дати постояти 30-40 хвилин. Потім добре помити, видаляючи всі можливі забруднення. Кінчики не зрізати.
Далі необхідно приготувати маринад: змішати воду, цукор і сіль. Довести до кипіння і влити оцет і есенцію.
Потім помістити огірки в киплячий маринад і варити приблизно 10 хвилин. Огірки повинні поміняти колір і стати жовтуватими.
В стерилізовані банки розкласти спеції і добре вимиту зелень кропу. Зелень можна не класти, якщо її немає в наявності або по смаковим уподобанням.
Гарячі огірки відразу розкласти по банках.
Залити гарячим маринадом (не знімати з плити). Закрити банки кришками і перевернути. Дати охолонути при кімнатній температурі і відразу прибрати в холодильник.
Через два тижні огірки будуть готові до вживання. Але можуть зберігатися дуже довго в холодильнику.
Прекрасно підходять для приготування салатів і закусок, не гірше, ніж солоні або мариновані звичайним способом.