Ніжна, що тане в роті «смакота» – сирні коржики (оладки).
Інгредієнти
сирих яйця – два сирих | |
молока – пів літра | |
невеликий шматок сиру (твердих сортів) – 150-200 г | |
пшеничного борошна – два-два з невеликою гіркою склянки | |
шматочок вершкового масла – 50 г |
Навряд чи можна знайти самі швидкі і смачні рецепти до сніданку. І все ж вони існують. Ось один з них: сирна коржик, яка готується всього за 10-15 хвилин.
Список необхідних інгредієнтів:
– два сирих яйця;
– півлітра молока;
– невеликий шматок сиру (твердих сортів) грам на 150-200;
– два-два з невеликою гіркою склянки пшеничного борошна;
– 50-грамовий шматочок вершкового масла.
Покроковий рецепт
В широку миску розбити два сирих яйця, залити їх двома склянками холодного молока, всипати четверту частину столової ложки солі. Збити суміш віночком до однорідної консистенції.
У ту ж миску через сито просіяти два або трохи більше того склянки білого борошна. Все ретельно перемішати, не даючи утворюватися грудочок, з допомогою того ж віночка.
До складу додати натертого на дрібній тертці сиру. Знову все добре вимішати.
Сковороду нагріти, стінки змастити шматочком вершкового масла.
Чверть сирної маси влити на сковороду і розрівняти. Обсмажити коржі з двох боків, як млинці. Кожну корж вмочити в розтоплене масло і покласти один на одного. Розрізати на 4 частини і розкласти на плоскій тарілці.
Залишилося налити в чашки гарячого свіжого чаю і насолоджуватися приємним сніданком!