Я пропоную вам бабусин рецепт приготування справжнього сільського борщу з наваристого бульйону
Інгредієнти
Рулька – 1 шт Свиняча рулька. Якщо є, шматочок яловичини на кістці | |
Капуста – 0,5 кг | |
Морква – 1 шт Середня | |
Буряк – 1 шт Маленька | |
Пастернак – 1 шт Середній | |
Перець болгарський – 1 шт Середній | |
Картопля – 8 шт Середніх | |
Цибуля – 1 шт Великий ( якщо маленький 2 шт) | |
Олія – Для смаження | |
Масло вершкове – 30-50 гр | |
Сіль – За смаком | |
Вода – 4літра | |
Часник – 1-2зубка | |
Томат – 250-500 мл ( можна замінити свіжими помідорами) |
Борщ – одна з найпопулярніших страв російської кухні. У кожній сім’ї є свої маленькі секрети його приготування. Але одне залишається незмінним – насичений, ароматний, неповторний смак страви.
Покроковий рецепт
Попередньо відварюємо рульку – протягом 3х годин( приблизно). Під час варіння обов’язково знімати піну. Дістаємо м’ясо і очищаємо від кістки. Нарізати дрібними кубиками.
Процідити бульйон ( це на свій розсуд) і з’єднати з м’ясом, поставити на повільний вогонь.
Поки проварюється м’ясо, готуємо овочі. Картоплю чистимо, 2-3 штуки розрізаємо навпіл і кладемо в бульйон. Залишився картоплю нарізаємо часточками.
Тим часом готуємо овочі для засмажки. Попередньо почистивши, нарізаємо: цибулю -кубиками, моркву, буряк, пастернак ,болгарський перець, капусту – соломкою. Моркву можна натерти на тертці.
Готуємо зажарку: на сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, додаємо цибулю і обжариваем3-5 хвилин
Тепер додаємо моркву, буряк, пастернак і обсмажуємо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин
Додаємо болгарський перець, тушкуємо 2-3 хвилини
Додаємо шматочок вершкового масла, даємо йому розтанути, але не смажитися. Як тільки масло розтануло, додаємо томат і тушкуємо овочі ще хвилин 10.
Тим часом вже зварився наш картоплю. Дістаємо його з бульйону і розминаємо виделкою, перетворюючи в пюре. І повертаємо назад в каструлю, додавши сиру картоплю, попередньо нарізаний.
Коли картопля майже готовий, виливаємо в каструлю нашу зажарку. Солимо. Доводимо до кипіння
Висипаємо в каструлю нашатковану капусту і варимо ще хвилин 15 – до повної готовності.
Як капуста закипить – пробуємо на смак, додаємо сіль, при необхідності, і часник. Дати прокипіти 1-2 хвилини. І вуаля – наш борщ готовий! Смачний і ароматний!Приємного апетиту!