Сільський класичний борщ

Сільський класичний борщ – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Я пропоную вам бабусин рецепт приготування справжнього сільського борщу з наваристого бульйону

Інгредієнти

Рулька – 1 шт Свиняча рулька. Якщо є, шматочок яловичини на кістці
Капуста – 0,5 кг
Морква – 1 шт Середня
Буряк – 1 шт Маленька
Пастернак – 1 шт Середній
Перець болгарський – 1 шт Середній
Картопля – 8 шт Середніх
Цибуля – 1 шт Великий ( якщо маленький 2 шт)
Олія – Для смаження
Масло вершкове – 30-50 гр
Сіль – За смаком
Вода – 4літра
Часник – 1-2зубка
Томат – 250-500 мл ( можна замінити свіжими помідорами)

Як приготувати Сільський класичний борщ

Борщ – одна з найпопулярніших страв російської кухні. У кожній сім’ї є свої маленькі секрети його приготування. Але одне залишається незмінним – насичений, ароматний, неповторний смак страви.

Покроковий рецепт

Попередньо відварюємо рульку – протягом 3х годин( приблизно). Під час варіння обов’язково знімати піну. Дістаємо м’ясо і очищаємо від кістки. Нарізати дрібними кубиками.

Процідити бульйон ( це на свій розсуд) і з’єднати з м’ясом, поставити на повільний вогонь.

Поки проварюється м’ясо, готуємо овочі. Картоплю чистимо, 2-3 штуки розрізаємо навпіл і кладемо в бульйон. Залишився картоплю нарізаємо часточками.

Тим часом готуємо овочі для засмажки. Попередньо почистивши, нарізаємо: цибулю -кубиками, моркву, буряк, пастернак ,болгарський перець, капусту – соломкою. Моркву можна натерти на тертці.

Готуємо зажарку: на сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, додаємо цибулю і обжариваем3-5 хвилин

Тепер додаємо моркву, буряк, пастернак і обсмажуємо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин

Додаємо болгарський перець, тушкуємо 2-3 хвилини

Додаємо шматочок вершкового масла, даємо йому розтанути, але не смажитися. Як тільки масло розтануло, додаємо томат і тушкуємо овочі ще хвилин 10.

Тим часом вже зварився наш картоплю. Дістаємо його з бульйону і розминаємо виделкою, перетворюючи в пюре. І повертаємо назад в каструлю, додавши сиру картоплю, попередньо нарізаний.

Коли картопля майже готовий, виливаємо в каструлю нашу зажарку. Солимо. Доводимо до кипіння

Висипаємо в каструлю нашатковану капусту і варимо ще хвилин 15 – до повної готовності.

Як капуста закипить – пробуємо на смак, додаємо сіль, при необхідності, і часник. Дати прокипіти 1-2 хвилини. І вуаля – наш борщ готовий! Смачний і ароматний!Приємного апетиту!