Сир Камамбер, запечений з часточками часнику і розмарином

Сир Камамбер, запечений з часточками часнику і розмарином – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Сир камамбер – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Розмарин – 1 гілочка
Оливкова олія – 1-2 чайних ложки
Сіль – за смаком

Як приготувати Сир Камамбер, запечений з часточками часнику і розмарином

Любителям сирів це точно сподобається! Сир Камамбер виготовляється з цільного коров’ячого молока, світлого – вершкового кольору. На смак сир Камамбер має пікантний, злегка гоструватий смак, м’якої консистенції.

Трохи історії… Сир Камамбер був виготовлений в XI столітті нормандської селянкою Марі Арель. За легендою, Марі Арель врятувала від смерті переховувався від переслідування ченця під час французької революції, який і відкрив їй секрет приготування цього сиру.

Оприлюднено рецепт вперше був у французькому містечку Вимутье. Покопавшись в архівах, мер виявив, що в кінці вісімнадцятого століття в селі Камамбер жила якась Марі Арель, яка торгувала на ринку надзвичайно смачним і незвичайним на вигляд сиром. В честь Марі на великій площі в 1928 році відбулося урочисте відкриття меморіалу і знаменитого сиру. В кінці XIX століття сир Камамбер вже вдосконалили, і він набув такого вигляду, яким ми його знаємо зараз, покритий щільною білою оболонкою, утвореної спеціальної сирної цвіллю. Для зручності зберігання сиру і його транспортування в тих же роках винайшли коробочки для сиру, в яких він продається.

Сир Камамбер, запечений з часточками часнику і розмарином виходить ароматним і ніжним, який можна їсти з легким гарніром або просто з теплим хлібом. Щоб не перекладати сир туди-сюди, в вогнетривке блюдо, а потім на тарілку, можна відразу купити сир в коробочці. Це набагато зручніше, так як запікати і можна подавати прямо в ній. Давайте спробуємо приготувати цю смакоту?

Покроковий рецепт