Сирна запіканка без борошна і манки в мультиварці

Сирна запіканка без борошна і манки в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сир і сирну масу покласти в зручну ємність і акуратно розминаємо виделкою


Свіжі курячі яйця готуємо: білки відділяємо від жовтків.
Жовтки додаємо до сиру.

За допомогою блендера змішуємо жовтки з сиром до однорідної маси.
Якщо блендера немає – працюємо виделкою. Але тоді запіканка буде більш зернистою.


У білки додаємо цукор і збиваємо вінчиком або міксером до білої піни.


Акуратно і повільно додаємо збиті білки до сиру, постійно помішуючи процесі.
Перемішуємо виделкою отриману суміш до однорідної консистенції.


Заморожені або свіжі ягоди розморожуємо (свіжі промиваємо).
Форму мультиварки або для випікання змащуємо вершковим маслом.
Якщо вершкове масло вам не підходить – використовуйте будь-рафінована.



На дно форми викладаємо половину нашої суміші. Добре розрівнюємо її і кладемо зверху ягоди.
Ягоди акуратно прикриваємо другою половиною сирної суміші.

Мультиварку включаємо на програму “Випічка” на сорок хвилин.
Якщо печете в духовці, то виставляйте температуру 180 градусів і випікайте близько сорока хвилин.




Готову запіканку дуже акуратно виймаємо з форми і даємо їй охолонути хвилин десять-п’ятнадцять.
Прикрашаємо ягодами або чим-небудь іншим, за вашим бажанням.
Запіканка виходить дуже соковита, дуже смачна. Добре йде до чаю або кави.
Її із задоволенням їдять навіть дітки!
Приємного апетиту.