Сирна запіканка ніжної консистенції з яскравим ароматом цитрусів – справжня насолода.
Інгредієнти
сир домашній – 400 г | |
яйця – 2 шт | |
цукор – 4 ст. л. | |
сода – 0,3 ч. л. | |
борошно – 3-4 ст. л. | |
цедра лимона і апельсина – 1 ч. л. |
Сирна запіканка для багатьох – одне з найулюбленіших страв з самого дитинства. Але з тих пір з’явилися нові варіації звичних страв. Всього кілька смакових добавок – і страва може змінитися до невпізнання! В даному випадку в якості смакової добавки буде виступати лимонно-апельсинова цедра. Можна використовувати також цукати з будь-яких цитрусів, від цього смак тільки виграє. Сир краще використовувати жирний, базарний. З зернистого магазинного сиру запіканка виходить не така ніжна і смачна.
Покроковий рецепт
Сир змішуємо з цукром. Додаємо соду і цедру.
Додаємо яйця. Якщо сир сухуватий і після вимішування його з яйцями залишається сухуватим, можна додати ще одне яйце.
Вводимо в тісто борошно, перемішуємо.
Викладаємо тісто у форму для випічки.
Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.