Сирна запіканка на манці і сметані

Сирна запіканка на манці і сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З цієї статті можна дізнатися рецепт швидкого приготування м’яких і ситної сирної запіканки, приготовленої на манній крупі і сметані.

Інгредієнти

сир – 500 гр
яйця – 2 штуки
манна крупа – п’ять столових ложок
цукор – п’ять столових ложок
сметана – 100 г
ванільний цукор – 1 пакетик

Як приготувати Сирна запіканка на манці і сметані

Коли сирники вже набридли і колись їх ліпити, є відмінний варіант – сирна запіканка. Серед плюсів цієї страви – мало інгредієнтів і швидкість приготування. Але є і мінуси – вона швидко з’їдається, так як дуже смачна.

Покроковий рецепт

Ставимо розігріватися духовку на 180 градусів. В ємність, у якій буде зручно вимішувати, додаємо сир і цукор, добре вимішуємо виделкою, щоб не було великих грудок. Далі вбиваємо в окрему миску яйця збиваємо з дрібкою солі і ванільним цукром до утворення легкої піни.

Вливаємо яйця до сиру і добре перемішуємо. Далі всипаємо манну крупу. За неї додаємо сметану. Добре вимішуємо. Буде добре, якщо розчиниться цукор, але не біда, якщо пісочок залишиться.

Ставимо готове тісто хвилин на 15-20 відпочити. За цей час розчиниться цукор і набухне манка, тому цей процес потрібно зробити обов’язково.

Підготуємо форму для запікання. Її необхідно змастити вершковим маслом. Добре промазуємо і дно і стінки ємності. Далі присипаємо місця, змащені маслом, панірувальними сухарями (їх можна зробити самостійно), так готовий виріб буде легше дістати з форми.

Після закінчення часу, ще раз вимішуємо готову масу сиру з усіма інгредієнтами і висипаємо у форму, добре розрівнявши.

Ставимо в духовку на 15-20 хвилин. Постійно перевіряючи готовність. Не можна допустити, щоб запіканка пересушилась. Після готовності страви. Режим порційно і подаємо до чаю. Приємного апетиту!