З цієї статті можна дізнатися рецепт швидкого приготування м’яких і ситної сирної запіканки, приготовленої на манній крупі і сметані.
Інгредієнти
сир – 500 гр | |
яйця – 2 штуки | |
манна крупа – п’ять столових ложок | |
цукор – п’ять столових ложок | |
сметана – 100 г | |
ванільний цукор – 1 пакетик |
Коли сирники вже набридли і колись їх ліпити, є відмінний варіант – сирна запіканка. Серед плюсів цієї страви – мало інгредієнтів і швидкість приготування. Але є і мінуси – вона швидко з’їдається, так як дуже смачна.
Покроковий рецепт
Ставимо розігріватися духовку на 180 градусів. В ємність, у якій буде зручно вимішувати, додаємо сир і цукор, добре вимішуємо виделкою, щоб не було великих грудок. Далі вбиваємо в окрему миску яйця збиваємо з дрібкою солі і ванільним цукром до утворення легкої піни.
Вливаємо яйця до сиру і добре перемішуємо. Далі всипаємо манну крупу. За неї додаємо сметану. Добре вимішуємо. Буде добре, якщо розчиниться цукор, але не біда, якщо пісочок залишиться.
Ставимо готове тісто хвилин на 15-20 відпочити. За цей час розчиниться цукор і набухне манка, тому цей процес потрібно зробити обов’язково.
Підготуємо форму для запікання. Її необхідно змастити вершковим маслом. Добре промазуємо і дно і стінки ємності. Далі присипаємо місця, змащені маслом, панірувальними сухарями (їх можна зробити самостійно), так готовий виріб буде легше дістати з форми.
Після закінчення часу, ще раз вимішуємо готову масу сиру з усіма інгредієнтами і висипаємо у форму, добре розрівнявши.
Ставимо в духовку на 15-20 хвилин. Постійно перевіряючи готовність. Не можна допустити, щоб запіканка пересушилась. Після готовності страви. Режим порційно і подаємо до чаю. Приємного апетиту!