Без борошна. Швидко, просто і дуже смачно. А якщо випікати в незвичайній формочці (ялинка, серце та ін), то готову страву можна подати і на святковий стіл.
Інгредієнти
Сир(домашній) – 0.5 кг Якщо сир нежирний, можна додати 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла. | |
Яблуко – 1 шт. невеликого розміру | |
Морква – 1 шт. невеликого розміру | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Манна крупа – 3 ст. ложки Якщо сир мокрий можна взяти 4 ст. ложки | |
Куркума – 0.5 ч. ложки | |
Кориця – за смаком мелена або натерти перед лоьавлением | |
Сіль – за смаком |
Рецептів сирної запіканки існує безліч. Вони всі різні і по особливому смачні. Один з різновидів – з морквою, яблуком, куркумою і корицею. Поєднання яблука з корицею дає страві особливий аромат і смакові якості. А куркума додає святковий яскраво-жовтий колір.
Покроковий рецепт
Сир розім’яти виделкою, якщо сухуватий можна розім’яти в блендері.
Очистити яблуко і моркву від шкірки, з яблука вийняти насіння і серцевину.
На тертці дрібно натерти моркву на крупній тертці яблуко.
Яйце збити з цукром міксером до білого кольору і збільшення в об’ємі в 2 рази.
Додати подрібнений яблуко з морквою в підготовлений сир, збите з цукром яйце, куркуму, збите з цукром яйце, трохи посолити. Перемішати.
Всипати манну крупу перемішуючи, для рівномірного розподілу. Залишити на 10 хвилин для набухання крупи
В отриману масу додати корицю, натерту або мелену.
Викласти все в формочку. Змастити форму олією і обсипати сухарями чи манкою.
Поставити в духовку з температурою 180-200 С.
Піч 30-40 хвилин, в залежності від розмірів форми.
Поставити в духовку. Температура 180-200 С.
Піч 30-40 хвилин, в залежності від розмірів форми.
Подавати можна як холодну, так і гарячу запіканку.
Подавати добре з молоком або какао.
Приємного апетиту!