Знову страву з сиру з яблуками! Ніжна запіканка до ранкового столу.
Інгредієнти
Сир – 400 г | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Вода – 1 ст. л. | |
Ванілін – 5 г | |
Сметана – 3 ст. л. | |
Яблука – 2 шт. | |
Панірувальні сухарі – 1 ст. л. | |
Вершкове масло – 1 ч. л. |
Ніжна і повітряна сирна запіканка з яблуками. Продукти використовуються прості, яблука сезонні, а результат перевершує всі очікування!
Покроковий рецепт
Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром і ваніліном.
Додати води, сметани, сиру. Ретельно переміщати, щоб не було грудок.
Збити в окремому посуді білок яйця в міцну піну. З’єднати його з сирною масою. Акуратно перемішати.
Яблука натерти на крупній тертці (без шкірки і серцевини). З’єднати з сирним тестом, перемішати.
Додати борошна, ніжно (не збиваючи) перемішати.
Форму змастити вершковим маслом. Посипати панірувальними сухарями. Сирну масу викласти у форму.
випікати близько 20-25 хвилин
Випікати сирну запіканку з яблуками в розігрітій до 180 С духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки. (Щоб запіканка не пригоріла, на початковому етапі випікання її можна накрити пергаментним папером або фольгою).
Дуже смачно подавати яблучну сирну запіканку з медом. Приємного апетиту!