Сирна запіканка з яблуками

Сирна запіканка з яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку займемося яйцями. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки відправляємо в миску до сиру з цукром, а білки в окремий стакан.

Далі жовтки розтираємо з сиром і цукром. Я розтирала не виделкою, а блендером. В результаті вийшов сирний мус. З ним далі зручніше працювати.

Окремо збиваємо білки до м’яких піків і з’єднуємо з сирною сумішшю. Туди ж викладаємо манну крупу, ванілін, розпушувач і сіль за смаком. Перемішуємо все. Даємо постояти 5-7 хвилин.

Тим часом з яблука видаляємо серцевину, зрізаємо шкірку і нарізаємо кубиками.

Нарізані яблука з’єднуємо з раніше приготовленою сирною сумішшю. Перемішуємо. Підготовлену масу викладаємо у змащену маслом форму, рівномірно розподіляємо по ній. Зверху кладемо шматочки вершкового масла.

Духовку заздалегідь не відкриваємо.
Даємо трохи охолонути запіканці в духовці. Посипаємо цукровою пудрою.