Пропоную спекти не просто сирне печиво, а приготувати його до свята “Великдень”, у вигляді гніздечок пташок.
Інгредієнти
Для сирного печива: | |
холодне масло – 150 г | |
сир – 200 г | |
цукор – пів склянки | |
ванільний цукор – 1 пакет | |
борошна – 1,5 склянки | |
Для глазурі: | |
цукрова пудра – на-віч (близько 1/2 склянки) | |
курячий білок – 1 шт | |
харчові барвники – за бажанням | |
прикраси – за бажанням |
Сирне печиво розсипчасте – це ароматний, ніжний і вишукувань десерт, який припаде до смаку і дорослим, і діткам.
Покроковий рецепт
150 г холодного масла нарізати дрібними шматочками, змішати з 200 г сиру і перетерти руками в однорідну сирну масу.
Після в цю масу всипати пів склянки звичайного цукру, 1 пакет (25 г) ванільного цукру.
Знову все перемішати, досипати борошно (1,5 склянки) і замісити, роблячи м’яке і еластичне тісто.
Сирне тісто загорнути в харчову плівку і помістити на півгодини в холодильник.
Тим часом деко застрелити харчової папером і змастити оливковою олією. Духовку включити і розігріти до 200°. Настоявшееся тісто викласти на робочу поверхню і розкачати в корж середньої товщини.
З коржа склянкою видавити печиво. У кожній печеньці зробити дірочку. Таким чином, у нас вийде печиво у вигляді кільця. Все печиво викласти на деко, на папір.
Деко помістити в духовку, а його вміст запікати приблизно чверть години. Готове сирне печиво повинно бути пишним і золотисто-бронзовим. Тому, головне, його не пересушити! Щоб цього не сталося, потрібно враховувати особливості своєї духовки, регулюючи і температуру і час запікання.
Приготувати глазур, змішавши цукрову пудру і білок. Для яскравості я додали харчовий барвник, попередньо розділивши глазур на частини. приготувавши глазур відразу полити наші печива. Викладаємо цукерки у вигляді “яєчок” і прикрашаємо випічку. (Глазур застигає швидко, тому немедлим).