Солодке, розсипчасте печінка з сирного тіста.
Інгредієнти
маргарин або вершкове масло – 210 – 230 гр. | |
цукор – 1 ст. | |
сир – 1 упаковка | |
яйце – 1 шт. | |
борошно – 2 – 2,5 ст. | |
ванілін – 1 упаковка | |
розпушувач – 1/2 пачки |
Солодке, розсипчасте печиво, виготовлене з сирного тіста, обов’язково порадує домочадців. Рецепт настільки простий, що приготувати його можна навіть з маленькими дітьми, влаштувавши кулінарний майстер-клас. Печиво готується дуже швидко. Рецепт можна взяти на озброєння на той випадок, якщо в будинку бувають часті гості – любителі чаювань.
Покроковий рецепт
1. Готуємо продукти. Масло потрібно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно встигло прогрітися до кімнатної температури.
2. У глибокій чашці ретельно до однорідної маси змішуємо масло (маргарин) і сир. Можна взяти м’яку сирну масу.
3. Вбиваємо яйце, ще раз вимішуємо.
4. У просіяне борошно висипаємо розпушувач і ванілін. При відсутності розпушувача, можна додати соду, гашену оцтом.
5. Борошно додаємо до масляно – сирній масі, вимішуємо гладке, податливе тісто.
6. Тісто розгортаємо в прямокутний пласт, посипаємо цукровим піском, скачуємо в тугий рулет.
7. Розрізаємо рулет на печеньки, висотою близько 1 – 1,5 см, викладаємо на пергамент. Кожен шматочок посипаємо невеликою кількістю (приблизно 1/2 ч. л.) цукрового піску.
8. Випікаємо 27 – 30 хвилин.