1. Готуємо продукти. Масло потрібно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно встигло прогрітися до кімнатної температури.
2. У глибокій чашці ретельно до однорідної маси змішуємо масло (маргарин) і сир. Можна взяти м’яку сирну масу.
3. Вбиваємо яйце, ще раз вимішуємо.
4. У просіяне борошно висипаємо розпушувач і ванілін. При відсутності розпушувача, можна додати соду, гашену оцтом.
5. Борошно додаємо до масляно – сирній масі, вимішуємо гладке, податливе тісто.
6. Тісто розгортаємо в прямокутний пласт, посипаємо цукровим піском, скачуємо в тугий рулет.
7. Розрізаємо рулет на печеньки, висотою близько 1 – 1,5 см, викладаємо на пергамент. Кожен шматочок посипаємо невеликою кількістю (приблизно 1/2 ч. л.) цукрового піску.
8. Випікаємо 27 – 30 хвилин.