Чізкейк холодний (без випічки) з консервованими персиками на основі з подсохшего паски
Інгредієнти
Залишки паски або будь-якого іншого подсохшего хліба – 200 гр. | |
Сир 5 %-жирності – 600 гр. | |
Консервовані персики – 475 гр. | |
Цукор – 75 гр. | |
Желатин – 30 гр. | |
Цукати – для прикраси |
Іноді, буває так ретельно готуєшся до свята і хочеш, щоб він вдався на славу, що переборщишь з кількістю приготованих страв. Ось і у мене після Великодня залишилося багато пасок – своїх напекла, та ще й свекруха привезла. Їли цілий тиждень, але все одно не подужали. Що ж з ними робити? Ну не викидати ж. От і вирішила я зробити з них основу для смачного чізкейку з консервованими персиками
Покроковий рецепт
1. З персиків злити сироп в чашку. У мене велика банка – 475 гр. персиків, сиропу 850 мл
2. Паска поламати на шматки, скласти в чашу комбайна, розмолоти. Поступово вливати сироп з-під персиків, до тих пір, поки маса не стане ліпиться, як тісто.
3. Залишилися сиропом залити желатин.
4. Форму вистилати харчовою плівкою, щоб потім торт було легше дістати. На дно форми викласти тісто, розрівняти і утрамбувати.
5. Сир збити блендером. Желатин розчинити разом з сиропом. Влити желатин в сирну масу і ще раз добре збити.
6. Три половинки персиків порізати часточками для прикраси чізкейку зверху. Інші половинки порізати на кубики. Кубики змішати з сирною масою.
7. Сирну масу вилити на тісто, зверху красиво розкласти часточки персиків. У мене ще залишилося трохи ананасових цукатів від приготування паски, тому я ще й їх виклала. Ставимо в холодильник до повного застигання.
8. Ось такий у нас вийшов гарний і шалено смачний чізкейк!