Готуємо всі необхідні інгредієнти. Якщо мідії Ви придбали вже відвареними і замороженими, розморожуємо продукт. Якщо морепродукти куплені в сирому вигляді їх необхідно відварити протягом 10 хвилин.
На газ ставимо каструлю з водою. Після закипання додаємо очищену цілу цибулину, сіль, спеції (базилік, лавровий лист і перець) за смаком.
Очищаємо картоплю і додаємо в киплячий відвар.
Окремо обсмажуємо мідії на сковороді з додаванням оливкової олії, соєвого соусу, лимонного соку протягом 5-7 хвилин на середньому вогні.
Окремо обсмажуємо хліб, попередньо нарізавши його кубики. При бажанні додаємо приправу і часник, щоб надати сухарів особливо пікантного смаку
На середній тертці натираємо плавлений сирок.
Після того, як картопля буде готовий, всипаємо сирок у відвар і збиваємо все блендером. Після отримання однорідної крем-маси доводимо сирно-картопляний бульйон до кипіння і додаємо обсмажені мідії. Проварюємо суп протягом 3 хвилин.
Прикрашаємо перше страву зеленню і сухарями. Подавати крем-суп з мідіями гарячим. Приємного апетиту!