Ніжний повітряний пиріг, шалено смачний…
Інгредієнти
Для пісочного тіста: | |
Масло вершкове – 100 г | |
Цукровий пісок – 50 г | |
Жовток – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Цедра лимона – 1/2 лимона | |
Борошно просеянная вищого сорту – 230-250 г | |
Для сирної начинки: | |
Желатин – 25 г | |
Молоко – 50 мл | |
Цукор – 200 г | |
Сіль – щіпка | |
Цедра лимона – 1/2 лимона | |
Жовток – 1 шт. | |
Вершки 30% жирністю – 400 мл для збивання! | |
Цукрова пудра – для посипання за бажанням | |
Сир – 500 г | |
Ягідне варення – для верху | |
Ягоди – за бажанням |
Кількість продуктів розрахована на використання форми діаметром 26 див
Покроковий рецепт
1) Для початку потрібно буде приготувати тісто, яке відправиться на 2 години в холодильник до дозрівання. Масло кімнатної температури нарізати шматочками або пластинками, як зручно, додати цукровий пісок, жовток, щіпку солі, натерту цедру лимона, просіяне борошно і замісити тісто
2) Сформувати з тіста кулю і відправити його в холодильник вилежатися
3) Поки є час приготувати начинку. Замочити желатин в холодній воді
4) Молоко змішати з цукровим піском, додати дрібку солі. Натерти лимонну цедру і розтерти з жовтками. Перемішати все і поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи, до кипіння
5) Віджати желатин і розбавити його в молоці. Далі вміст потрібно остудити.
6) Приготувати збиті вершки, вони повинні бути досить круто збиті до утворення піків, які тримають свою форму. ПОРАДА: вершки бажано вибирати з більш, ніж 30% жирністю, а краще всього використовувати не магазинні, а домашні продукти. Це буде стосуватися і сиру, який піде на начинку. Також не варто ігнорувати використання саме цукрової пудри в кінці збивання. Не варто лінуватися, зробити з цукру пудру не так довго, зате результат буде на обличчя. І ще одна дуже важлива вимога: вершки повинні бути охолодженими, як і посуд, в якій вони будуть збиватися
7) Як тільки молоко і желатин почнуть густіти, потрібно додати сир і готові збиті вершки, обережно, повільними рухами перемішати
8) Підготувати духовку до температури 200 градусів. Тісто рівномірно розділити на дві пропорційні частини і кожну розкотити в коржики однакового розміру і товщини. Розкласти отримані коржі на деко і запікати протягом 8-12 хвилин на середньому рівні до утворення ніжно-золотистого кольору коржа
9) Один корж в гарячому вигляді розрізати на 15 частин, дати обом коржам охолонути
10) Цілісний корж укласти у форму для випічки (бажано зі знімними бічними краями), бічні стінки форми обкласти кулінарним пергаментом. Форму акуратно заповнити готової сирною начинкою, вирівнюючи всі краї. Відправити в холодильник на годину застигати.
11) Отриманий напівготовий торт вийняти з форми і акуратно викласти шматочки розрізаного коржа. Рясно присипати торт цукровою пудрою, також можна прикрасити ягодами або ягідним варенням.
ПОРАДА: можна додавати ягоди не тільки зверху, але в начинку. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Свіжі ретельно промити, дати воді стекти і посипати цукром, щоб ягоди не давали кислинку. Морожені ягоди спочатку слід розморозити. Можна використовувати такі ягоди: суниця, чорниця, малина, смородина.
З решти білків можна приготувати безе, які попередньо краще залишити в холодильнику (на 2 білки 100 г цукру). Приємного апетиту!