Сирний відкритий пиріг з вершків з ягодами

Сирний відкритий пиріг з вершків з ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний повітряний пиріг, шалено смачний…

Інгредієнти

Для пісочного тіста:
Масло вершкове – 100 г
Цукровий пісок – 50 г
Жовток – 1 шт.
Сіль – щіпка
Цедра лимона – 1/2 лимона
Борошно просеянная вищого сорту – 230-250 г
Для сирної начинки:
Желатин – 25 г
Молоко – 50 мл
Цукор – 200 г
Сіль – щіпка
Цедра лимона – 1/2 лимона
Жовток – 1 шт.
Вершки 30% жирністю – 400 мл для збивання!
Цукрова пудра – для посипання за бажанням
Сир – 500 г
Ягідне варення – для верху
Ягоди – за бажанням

Як приготувати Сирний відкритий пиріг з вершків з ягодами

Кількість продуктів розрахована на використання форми діаметром 26 див

Покроковий рецепт

1) Для початку потрібно буде приготувати тісто, яке відправиться на 2 години в холодильник до дозрівання. Масло кімнатної температури нарізати шматочками або пластинками, як зручно, додати цукровий пісок, жовток, щіпку солі, натерту цедру лимона, просіяне борошно і замісити тісто

2) Сформувати з тіста кулю і відправити його в холодильник вилежатися

3) Поки є час приготувати начинку. Замочити желатин в холодній воді

4) Молоко змішати з цукровим піском, додати дрібку солі. Натерти лимонну цедру і розтерти з жовтками. Перемішати все і поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи, до кипіння

5) Віджати желатин і розбавити його в молоці. Далі вміст потрібно остудити.

6) Приготувати збиті вершки, вони повинні бути досить круто збиті до утворення піків, які тримають свою форму. ПОРАДА: вершки бажано вибирати з більш, ніж 30% жирністю, а краще всього використовувати не магазинні, а домашні продукти. Це буде стосуватися і сиру, який піде на начинку. Також не варто ігнорувати використання саме цукрової пудри в кінці збивання. Не варто лінуватися, зробити з цукру пудру не так довго, зате результат буде на обличчя. І ще одна дуже важлива вимога: вершки повинні бути охолодженими, як і посуд, в якій вони будуть збиватися

7) Як тільки молоко і желатин почнуть густіти, потрібно додати сир і готові збиті вершки, обережно, повільними рухами перемішати

8) Підготувати духовку до температури 200 градусів. Тісто рівномірно розділити на дві пропорційні частини і кожну розкотити в коржики однакового розміру і товщини. Розкласти отримані коржі на деко і запікати протягом 8-12 хвилин на середньому рівні до утворення ніжно-золотистого кольору коржа

9) Один корж в гарячому вигляді розрізати на 15 частин, дати обом коржам охолонути

10) Цілісний корж укласти у форму для випічки (бажано зі знімними бічними краями), бічні стінки форми обкласти кулінарним пергаментом. Форму акуратно заповнити готової сирною начинкою, вирівнюючи всі краї. Відправити в холодильник на годину застигати.

11) Отриманий напівготовий торт вийняти з форми і акуратно викласти шматочки розрізаного коржа. Рясно присипати торт цукровою пудрою, також можна прикрасити ягодами або ягідним варенням.

ПОРАДА: можна додавати ягоди не тільки зверху, але в начинку. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Свіжі ретельно промити, дати воді стекти і посипати цукром, щоб ягоди не давали кислинку. Морожені ягоди спочатку слід розморозити. Можна використовувати такі ягоди: суниця, чорниця, малина, смородина.

З решти білків можна приготувати безе, які попередньо краще залишити в холодильнику (на 2 білки 100 г цукру). Приємного апетиту!