У мисці перетираємо сир з яйцем, солимо.
Промиваємо родзинки, стряхиваем з нього воду і відправляємо в сирну масу.
Додаємо півтори столової ложки манної крупи і все перемішуємо.
Маса для сирників готова. Ставимо сковорідку на плитку і нагріваємо на середньому вогні. Можна змастити маслом дно, якщо сковорода не антипригарна. В окрему миску насипаємо ще півтори столової ложки манної крупи для обвалки, приступаємо до ліплення сирничків. Масу розміром з волоський горіх формуємо у грудку, обвалюємо в манці і викладаємо на сковороду.
Коли всі сирники покладені, закриваємо кришкою і трохи зменшуємо температуру.
Смажимо на повільному вогні з кожного боку хвилин по 8 – 10, залежить від плитки, можна поглядати за ними. Потім викладаємо в тарілку і охолодити. Зголоднівши, можна їх з’їсти, або відкласти на завтра-післязавтра.