Інгредієнти
Сир – 200 г (будь-якої жирності) | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Цукор – 30 г | |
Ваніль – 1/2 пакета ванілі (або 1 ч. л. ванільного цукру) | |
Борошно – 50 г (плюс 2-3 ст. л. для панірування) | |
Рослинне масло – для смаження | |
Смородина червона – 150 г (можна мороженої) | |
Цукор – 50 г | |
Крохмаль – 1 ст. л. (без верху) | |
Вода – 200 мл |
Покроковий рецепт
Приготувати соус з червоної смородини. Крохмаль розвести в 100 мл холодної води.
Смородину промити. Поставити варити в невеликій каструльці з додаванням води (100 мл). Варити 5 хвилин.
Додати суміш з крохмалем. Варити 10 хвилин до легкого загусання. Зняти з вогню.
Приготувати тісто. Сир розтерти з цукром, ваніліном і яйцями. Перемішати.
Додати борошно. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, залежно від якості сиру (сухий/рідкуватий). Перемішати.
З тіста сформувати кульки, обваляти їх у борошні. Обсмажувати на невеликій кількості олії з обох боків до золотистого кольору.
На тарілку викласти сирники. Полити смородиновим соусом. Подавати до столу.
Приємного апетиту!