Сирно-рисова запіканка з бананом

Сирно-рисова запіканка з бананом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Промиваємо рис і ставимо в сотейнику готувати на середній вогонь, я для прискорення процесу ставлю на великий і помішую його.



Поки рис вариться, я роблю інші кроки, щоб не витрачати дорогоцінний час.
Отже, розбиваю в ємність 2 яйця, сюди додаю цукор і ванільний цукор і збиваю.
Віночок новий (подарунок на день Ангела), за хвилинку збиваємо до білої піни)

На улюбленій тертці натираю 1,5 банана (якщо у Вас є 2 – сміливо кладіть всі, якщо 1 – можна і один).


Тим часом рис зварився на половину, вода почала википати, додаємо сюди ж молоко. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь і варимо до готовності.
Завдяки молоку, рис буде м’якше.


Змащуємо форму рослинним маслом і висипаємо сюди рис, попередньо остудивши на холоді.
Додаємо перетертий сир (у мене домашній, тому перетираю через сито).



Перемішуємо і додаємо бананове пюре, перемішуємо до однорідної маси.


Заливаємо збитими яйцями і знову перемішуємо. Розрівнюємо і в духовку на 180 градусів на 25 хвилин до золотистої скоринки.


Виймаємо з духовки і уплітаємо ту!
Я не змогла зробити фото повної форми, тому що мої чоловіки вже подеребанили запіканку, вже сильно вона їх вабила)
Дуже смачно з медом, варенням під чай/какао.
Бон апетит!