Слойоний десерт з аґрусом і бананом

Слойоний десерт з аґрусом і бананом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Слойоний десерт з аґрусом і бананом

Інгредієнти

Агрус червоний – 1500 гр.
Банани – 2 шт.
Кефір – 750 мл
Цукор – 100 гр.
Желатин – 4 пачки (по 15 гр.)

Як приготувати Слойоний десерт з аґрусом і бананом

Дуже ніжний, легкий і дуже смачний десерт з аґрусом і бананом. У розрізі виглядає просто карколомно. Дуже яскравий і льотний десерт, який не зіпсує ні одну фігуру

Покроковий рецепт


1. Агрус промити, прибрати палички, гілочки, якщо є. Перетерти в комбайні зі спеціальною насадкою. Якщо у вас такої немає, перетріть через сито. Можна просто збити в блендері. Тоді текстура маси буде більш грубою і фруктовою.


2. У агрус додати цукор і поставити на вогонь. Нагріти до кипіння, але н кип’ятити. Додати 3 пачки желатину і добре розпустити. Масу остудити. Додати 400 мл. кефіру і добре розмішати.


3. Дно форми застелити харчовою плівкою. Налити на дно половину маси з аґрусу. Поставити в холодильник до застигання. Можна поставити в морозильну камеру, щоб прискорити процес. Але тоді уважно стежте, щоб не переморозить, інакше шару не склеятся. Щоб залишилася маса не застигала, поставте її в теплу воду.

4. У чашу блендера налийте залишився кефір, поломайте банани на шматочки і збийте. 1 пачку желатину розпустіть в мінімальній кількості гарячої води і влийте в бананово-кефірну масу. Дістаньте форму з холодильника і зверху налийте світлу прошарок. Знову поставте в холодильник.


5. Коли бананово-кефірна маса застигне, налийте другу половину маси з агрусу і поставте до остаточного застигання.


6. Ось і готовий наш чудовий десерт! Такий не соромно поставити навіть на святковий стіл.