Перед рецептом скажу, що виходить брусничне варення не занадто солодким, проте у нього є дуже насичений смак і аромат.
Інгредієнти
брусниці – 100 грам | |
цукрового піску – 500 грам | |
кориці – одна паличка | |
гвоздики – три штуки |
Варення можна їсти з млинцями і чаєм, використовувати при приготуванні випічки і морозива, а також подавати до смаженого сиру, смаженого м’яса і птиці. Ну а тепер і сам рецепт:
Покроковий рецепт
Смачне брусничне варення – як приготувати:
1. Брусницю перебираєте, промиваєте і заливаєте окропом, після чого воду тут же зливаєте.
2. Потім кладете ягоду в каструлю, додати цукор і воду (пропорції такі: на 1 кг брусниці потрібно 100 мл води).
3. Ставите на невеликий вогонь.
4. Варення, під час варіння, слід обережно перемішувати, а потім покласти гвоздику і корицю. Можете додати трохи лимонної цедри.
5. Після того, як варення закипіло, робите вогонь мінімальним і варіть ще близько п’яти хвилин, після чого каструлю з варенням забираєте з вогню.
6. Чекаєте, поки варення охолоне, і розкладаєте по банкам. Приємного апетиту!