Смачні домашні коржики з сирною начинкою стануть відмінним доповненням до перекусу. Приготувати такі коржі можна і для пікніка.
Інгредієнти
Борошно – 2,5 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Сода – 0,5 ч. ложки | |
Лимонний сік – 0,5 ст. ложки | |
Вода – 200 мл | |
Сир – 70 гр | |
Масло рослинне – 40 мл |
Пропонуємо вам рецепт домашніх коржів, в яких одним з інгредієнтів є сир. Саме цей продукт робить коржі такими поживними, з пікантним смаком. Печуться сирні коржики на сковороді, що значно економить час на реалізацію рецепта.
Для замішування тіста використовується звична більшості хазяєчок пшеничне борошно. Крім цього інгредієнта в рецепті використовується харчова сода, завдяки якій коржі виходять повітряними, з приємною структурою. Рецепт випічки домашніх коржів з сирною начинкою приваблює не тільки малою кількістю інгредієнтів, але й досить цікавою кулінарної технікою їх формування. Подробиці процесу представлені в нижчеподаному рецепті з супроводжуючими фото.
Для приготування сирних коржів вам потрібно підготувати крім інгредієнтів також: підходящу миску для замісу тіста, обробну дошку великого розміру, тертку для подрібнення сиру, качалку, сковороду, лопатку для перевертання коржів.
Покроковий рецепт
Замісимо для коржів з сиром тісто. Складного в рецептурі нічого немає. Потрібно лише просіяти в миску борошно пшеничне, додати в неї сіль і гашену лимонним соком соду (до речі, лимонний сік можна замінити оцтом) і влити теплої кип’яченої води. Замісити тісто. Дати тісту трохи постояти. У цей час підготувати для коржів сир. Продукт потрібно подрібнити на тертці. Тісто для коржів розділіть на шматочки. Кожен шматочок розкачати на присипаної борошном поверхні в тонкий круглий пласт.
По поверхні тонкої коржі розподіліть рівним шаром невелику порцію сирної стружки. Попередньо візуально розділіть сир на порції за кількістю тістових шматочків, щоб його вистачило на всі коржі.
Наступний крок у формуванні коржів полягає у згортанні її разом з сирним шаром в джгут.
Одержаний джгут з сирною начинкою тепер потрібно згорнути в коло, як на фото.
Одержаний коло притисніть долонею, а потім знову розкачайте в коржик. Аналогічним чином вчините з іншими шматочками тіста.
На сковороду влийте рослинне масло. Добре прогрійте його. Викладайте по черзі вийшли коржі в гаряче масло для обсмажування. З кожної сторони смажте коржики з сиром приблизно по 1,5-2 хвилинки.
Апетитні і поживні коржики з сиром готові! Подавайте їх до столу в гарячому вигляді. Подачу можна урізноманітнити сметаною. Приємної вам трапези!