Любителям ситних вареників пропонується рецепт цієї страви з начинкою з сиру. Апетитні вареники з сиром порадують любителів смачних страв!
Інгредієнти
Борошно – 300 гр | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Вода – 150 мл | |
Сир – 500 гр | |
Цукор – 4 ст. ложки | |
Масло вершкове – за бажанням |
Приготувати вареники з сирною начинкою вам не залишить праці, якщо ви правильно замісити тісто для них і будете слідувати нашим кулінарним вказівками. Тісто для вареників зробимо на основі пшеничного борошна вищого сорту, курячого яйця і води. Тісто виходить еластичним, ліпити вареники з нього буде просто. Подробиці реалізації рецепта нижче.
Покроковий рецепт
Тісто для вареників з сиром замісимо так. Спочатку в миску просеем потрібну кількість пшеничного борошна. Кинемо в борошно, дрібку солі, перемішаємо сипучі інгредієнти так, щоб у центрі утворилася воронка. У неї розіб’ємо сире куряче яйце і наллємо частинами теплу прокип’ячену воду. Замісимо тісто. Тісто для вареників розкотимо в тонкий плат на робочій поверхні стола, присипаній борошном.
Використовуючи кулінарне кільце або звичайний стакан, з пласта виріжемо круглі заготовки для вареників.
У центр кожної тістовій заготовки викладемо по 1,5 ч. ложки сиру, змішаного з цукром.
Починаємо ліпити вареники, скріплюючи краю, зручним для вас кулінарним методом.
Зліплені вареники залишиться тільки відварити в трохи присоленной воді або ж заморозити їх.
Готові вареники з сирною начинкою подаємо з маслом або зі сметаною. Приємного всім перекусу!