Очманілий картопляний пиріг з фаршем, курячим філе і бринзою з зеленню. Сьогодні в якості начинки – тушкована капуста. Кожен смак по-своєму неповторний, а який аромат – ммм… Смакота!
Інгредієнти
Картопля – 10 великих картоплин У мене 5 шт. + картопляне пюре, що залишилося з сніданку | |
Яйця – 4 шт. | |
Борошно – 2 склянки | |
Сир твердий – 100 грам | |
Зелень – 0,5 пучка За бажанням: кріп/петрушка/базилік – у мене рубаний кріп заморожений | |
Сіль – за смаком | |
Сметана – 7 ст. ложок | |
Кефір – 2 склянки Використовувати можна будь-яку кисломолочку. У мене мікс: 50/50 домашній кефір і йогурт | |
Рослинне масло – Для смаження й змащення противиня | |
Сода – 1 ч. ложка без гірки | |
Капуста – 0,5 головки | |
Перець – 2 шт. | |
Цибуля – 3 цибулини | |
Морква – 1 велика |
Легкий, швидкий у приготуванні, а головне з усіх тих продуктів, що є в холодильнику, – дуже смачний картопляний пиріг з сиром та капустою. Пиріг можна як самостійну страву на вечерю або до чаю. В дорогу – ідеальний варіант. Ми часто готуємо цей пиріг з різними начинками, експериментуючи зі смаками.
Покроковий рецепт
Починаю з начинки і тушу капусту. Для цього нарізаю цибулю, пассирую його в сковорідці, поки цибуля нудиться, нарізаю кубиками солодкий перець, додаю до цибулі і натираю моркву на крупній тертці і теж складаю в сковорідку до овочів. Поки овочі тушатся, шаткую капусту, солю і віджимаю і все додаю в сковороду. Тушу 20 хвилин, періодично помішуючи.
Поки гаситься капуста, готую основу. Для цього чищу картоплю і нарізаю кружалочками по 0,3 мм завтовшки. Деко змащую олією і борти, викладаю кружалки в два шари.
Другу частину картоплі натираємо на дрібній тертці (я взяла за основу вчорашнє картопляне пюре), тремо на крупній тертці твердий сир і до картоплі (у мене пюре) додаємо сир і сметану. Перемішуємо і висипаємо на шар картоплі кружалками, розподілена порівну.
На сирно-картопляну масу викладаю тільки що приготовану тушковану капусту і теж рівномірно розподіляю.
Наступний крок – готуємо тісто. Для цього збиваємо яйця з кефіром, додаємо зелень, соду і борошно, солимо попередньо і отримуємо тісто, густота як домашні вершки.
Тісто заливаємо поверх шару з тушкованої капусти. Щоб вийшло повітря – стукаємо тричі по столу, і тричі повертаємо за годинниковою стрілкою і в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів.
Виймаємо з духовки і вуаля! Запіканка дуже ніжна, апетитна і ароматна. Її можна як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Приємного апетиту!