Перше страву з м’ясними фрикаделями припаде до смаку і дорослим і дітям. Завдяки використанню вторинної бульйону і вівсяних пластівців суп можна віднести до дієтичних страв.
Покроковий рецепт
Готуємо бульйон. Після першого закипання ретельно промиваємо курку і зливаємо бульйон. Готуємо суп на вторинному. Після повторного закипання додаємо улюблені спеції (лавровий лист, базилік, сіль, перець горошком). Очищаємо цибулю і цілком додаємо його в каструлю.
Очищаємо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками
Натираємо моркву на крупній тертці
Готуємо фрикадельки, надаючи курячого фаршу круглу форму невеликого розміру
Приблизно через годину після варіння бульйону виймаємо цибулину і м’ясо (його можна використовувати в інших цілях). У готовий бульйон одночасно додаємо картоплю, моркву і фрикадельки. Через 10 хвилин після закипання додаємо 2 столові ложки вівсяних пластівців. Залишаємо варитися легкий суп ще протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
Тим часом готуємо сухарики. Нарізаємо хліб (можна взяти вже черствий в цілях економії) кубиками середнього розміру. Обсмажуємо сухарі на сковороді до золотистої скоринки. При бажанні можна використовувати масло.
Смачний суп з фрикадельками подавати гарячим. Домашні сухарики всипати в тарілку безпосередньо перед подачею. Приємного апетиту!