Смажена картопелька зі шкварками

Смажена картопелька зі шкварками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

І так, ставимо сковороду на плиту (я використовую чавунну, мені здається, на ній картопля виходить більш смачна, але і тефлонова теж підійде) і поки вона розігрівається, очищаємо картоплю від шкірки і кладемо в холодну воду, щоб вийшов зайвий крохмаль.

Далі нарізаємо сало і відправляємо його на сковороду.

Картоплю ріжемо півкільцями, так би мовити «по-домашньому», і ретельно промиваємо холодною водою, використовуємо для цього друшляк і відставляємо.

Готові шкварки прибираємо, додамо їх в кінці, а в сковороду кладемо картоплю. Кришкою не накриваємо і смажимо до утворення золотистої скоринки. Часто заважати не варто, щоб не перетворити блюдо в картопляну кашу.

Поки картопелька смажиться підготуємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник ж можна пропустити через часникодавку, але я дрібно рублю його ножем.

Як тільки картопля підрум’яниться, слід посолити (у разі якщо сало брали вже солоне, використовуємо менше солі), перемішати і викласти цибулю, накрити кришкою. Через 3-4 хвилин потрібно перемішати і спробувати на сіль. Далі смажимо під кришкою до готовності, періодично перемішуючи.

В цей час можна приготувати простий і легкий овочевий салат. Ідеальне доповнення до смаженій картоплі.

Вже майже готову картоплю додаємо часник і шкварки. Вогонь можна вимкнути. Накрити кришкою і дати картопельки ввібрати аромат часнику.

Готово! При подачі посипаємо свіжомеленим перцем. За бажанням можна додати свежею зелень.
Приємного апетиту.