Напевно, немає на планеті простіше страви, ніж смажена картопля. Дійсно, щоб посмажити на сковороді картопляні бульби, не потрібно бути кухарем з величезним досвідом. Але, все ж, щоб смажена картопля вийшла смачною, потрібно знати деякі тонкощі. Пропонуємо вам один з кулінарних способів смачно приготувати смажену картоплю. У нашому рецепті картопля доповнено ріпчастою цибулею.
Інгредієнти
Картопля – 4 штуки | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Масло рослинне – 50 мл | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Отже, пропонуємо вам зробити смачне, ситне, апетитну страву – смажену картоплю з цибулею на сковороді. На виході така картопелька виходить з приємною підсмаженою скоринкою. Звичайно ж, картопляне страву на сковорідці містить багато калорій, але більшість хазяєчок не виключають цю страву з свого повсякденного раціону. Адже смажена картопля виручить вас, коли немає часу після роботи, а нагодувати своїх домочадець все ж треба, і як можна швидше.
Впевнені, що смачна смажена картопелька – це улюблене блюдо студентів і холостяків. Пропонований рецепт смаженої картоплі з цибулею на сковороді привабливий не тільки своїм смаком, але ще і економічністю (що також важливо).
Покроковий рецепт
Щоб посмажити на сковороді картоплю з цибулею, готуємо потрібні інгредієнти за списком. Кількість картопляних бульб дано умовно, адже вони різного розміру. У нашому рецепті – вони середні. Загалом, кількість продуктових інгредієнтів для смаженої картоплі можна варіювати в залежності від бажаючих її випробувати. Бульби спочатку промиваємо під прохолодною проточною водою, щоб видалити забруднення. Потім картопляні бульби очищаємо. Можна використати звичайний столовий ніж або взяти спеціальну овощечистку. Очистити потрібно і інший інгредієнт страви – ріпчаста цибуля.
Тепер слід нарізати картоплю. На цьому кулінарному етапі немає для хазяєчок особливих вказівок по нарізці. Бульби для смаження на сковороді можна подрібнити у формі брусків, кубиків, тонких слайсів. Справа – за вами. У нашому рецепті картопля нарізана невеликими брусочками.
Після подрібнення картопляних бульб переходимо до нарізки цибулі. Перекладаємо очищений від лушпиння цибульку на обробну дошку і дрібно рубаємо його.
Потрібні інгредієнти для картопляного страви на сковороді подрібнені, переходимо до наступного етапу – смаженні. Важливе значення у смаженні картоплі має посуд, тобто сковорода. Краще використовувати чавунну сковорідку для смаження картоплі. Наливаємо в сковороду олію. Вогонь виставляємо великий. Чекаємо, поки масло добре розігріється і почне «шипіти». У розігріте рослинне масло викладаємо одним заходом нарізку з картопляних бульб.
Слідом за картоплею переправляємо на сковороду подрібнений ріпчаста цибулька.
Викладені в сковороду інгредієнти потрібно приправити спеціями. Картоплю присмачую сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Також можна додати свої улюблені спеції, наприклад, суміш мелених перців. Інгредієнти перемішуємо.
Смажимо картоплю з цибулею на сковороді спочатку на сильному вогні. Періодично інгредієнти перемішуємо лопаткою. Як тільки картопляні брусочки стануть підсмажений, вогонь зменшуємо. Продовжуємо смажити до готовності. Час смаження залежить ще і від сорту картоплі. Приблизно на процес смаження вам буде потрібно від 10 до 20 хвилин.
Смачна смажена картопелька з цибулею готова. Її цілком можна використовувати як гарнір до рибних, овочевих, грибних або м’ясних страв. Приємного апетиту!