Смажена картопля з цибулею на сковороді

Смажена картопля з цибулею на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щоб посмажити на сковороді картоплю з цибулею, готуємо потрібні інгредієнти за списком. Кількість картопляних бульб дано умовно, адже вони різного розміру. У нашому рецепті – вони середні. Загалом, кількість продуктових інгредієнтів для смаженої картоплі можна варіювати в залежності від бажаючих її випробувати. Бульби спочатку промиваємо під прохолодною проточною водою, щоб видалити забруднення. Потім картопляні бульби очищаємо. Можна використати звичайний столовий ніж або взяти спеціальну овощечистку. Очистити потрібно і інший інгредієнт страви – ріпчаста цибуля.

Тепер слід нарізати картоплю. На цьому кулінарному етапі немає для хазяєчок особливих вказівок по нарізці. Бульби для смаження на сковороді можна подрібнити у формі брусків, кубиків, тонких слайсів. Справа – за вами. У нашому рецепті картопля нарізана невеликими брусочками.

Після подрібнення картопляних бульб переходимо до нарізки цибулі. Перекладаємо очищений від лушпиння цибульку на обробну дошку і дрібно рубаємо його.

Потрібні інгредієнти для картопляного страви на сковороді подрібнені, переходимо до наступного етапу – смаженні. Важливе значення у смаженні картоплі має посуд, тобто сковорода. Краще використовувати чавунну сковорідку для смаження картоплі. Наливаємо в сковороду олію. Вогонь виставляємо великий. Чекаємо, поки масло добре розігріється і почне «шипіти». У розігріте рослинне масло викладаємо одним заходом нарізку з картопляних бульб.

Слідом за картоплею переправляємо на сковороду подрібнений ріпчаста цибулька.

Викладені в сковороду інгредієнти потрібно приправити спеціями. Картоплю присмачую сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Також можна додати свої улюблені спеції, наприклад, суміш мелених перців. Інгредієнти перемішуємо.

Смажимо картоплю з цибулею на сковороді спочатку на сильному вогні. Періодично інгредієнти перемішуємо лопаткою. Як тільки картопляні брусочки стануть підсмажений, вогонь зменшуємо. Продовжуємо смажити до готовності. Час смаження залежить ще і від сорту картоплі. Приблизно на процес смаження вам буде потрібно від 10 до 20 хвилин.

Смачна смажена картопелька з цибулею готова. Її цілком можна використовувати як гарнір до рибних, овочевих, грибних або м’ясних страв. Приємного апетиту!