Смажена печінка з цибулею – класичне блюдо в незвичайному поданні.
Інгредієнти
Печінка яловичини/теляча – 200 г | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Соєвий соус – за смаком | |
Суміш перців – за смаком | |
Лавр – 1 шт. |
Обсмажена печінка в соєвому соусі – смачна і проста в приготуванні закуска універсальної подачі. Блюдо цікаве, пікантне і дуже ароматне, а готуватися з мінімуму компонентів! Печінка, приготовлена за таким рецептом, стає ніжним, що тане у роті.
Покроковий рецепт
Підготувати компоненти для смачною і пікантною закуски – очистити цибулю, печінку вимити і замочити на кілька годин у молоці для позбавлення від гіркоти.
Нарізати печінку на невеликі кубики.
Нарізати цибулю на півкільця. Обсмажити на рослинній олії до рум’яності.
Всипати печінку. Обсмажити кілька хвилин, після чого влити соєвий соус за смаком і тушкувати печінку до м’якості і готовності. На повне приготування печінки вкаже світлий розріз – без крові. Довести печінку до гармонійного смаку і дати настоятися не менше десяти хвилин.
Розкласти страву по тарілках і подавати до столу.
Печінка в соєвому соусі відмінно поєднується з картопляними стравами, рисом, кускусом і гречаною крупою. Хороший варіант до повсякденного вечері або свята. Приємного апетиту!