Смажені кабачки зі сметаною — смачне сезонне блюдо, яке готується з доступних продуктів.
Інгредієнти
Кабачки – 1 шт. | |
Сметана – 200 г | |
Борошно – 4 ст. л. | |
Рослинна олія – 4 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Стебло кропу – 1 шт. | |
Зелень петрушки – кілька гілочок |
Смажені кабачки зі сметаною — сезонне блюдо, нескладне в приготуванні, при цьому, дуже смачне навіть без додавання інших продуктів (м’яса, грибів і ін)
Сьогодні кабачки можна придбати і приготувати цілий рік, але самі смачні овочі — літні, зі свого городу.
Базові інгредієнти страви — молоді кабачки, сметана, борошно, сіль і рослинне масло.
Краще брати саме молоді кабачки тк у них ще не сформувалися тверді насіння.
Готувати овочі можна прямо з шкіркою для максимального збереження вітамінів.
За цим рецептом ми готуємо кабачки вже багато років.
Покроковий рецепт
Моєму кабачок і нарізаємо його на кільця товщиною 0,9 см
Обвалюємо кільця кабачка з усіх сторін у борошні
Розігріваємо сковорідку, вливаємо в неї 1 ст. л. рослинної олії, викладаємо кабачки (скільки поміститься)
Обсмажуємо овоч до рум’яної скоринки
Готові кільця перекладаємо в каструлю з невеликою кількістю води, кожен шар поливаємо сметаною. Опускаємо стебло кропу. Тушкуємо кілька хвилин
Розкладаємо готову страву по тарілках і прикрашаємо кожну порцію гілочкою петрушки